4 krepšeliams reikės:
Tešlai:
- apie 30g. migdolų,
- 70g. cukraus,
- 150g. miltų ( aš naudojau "Ekstra 405D).
- 75g. margarino ar sviesto
- 100ml. pieno,
- 1/2 kiaušinio,
- 3v.š. cukraus,
- 1/2v.š bulvių krakmolo,
- 30g. pistacijų riešutų,
- 100ml. grietinėlės.
Stambiai supjaustyti migdolus, keptuvėje tirpinti cukrų, kol gražiai parus ir sudėti migdolus.
Visą šį greitai stingstantį reikaliuką supilti i šaltą skardelę ( aš naudojau plastmasinį indelį, kurį papildomai patepiau sviestu) ir dedam 15-20 min. į šaldytuvą.
Kai išimsime nugą, mums ją reikės sutrinti grūstuve arba virtuviniu kombainu ( deja , kai nei to, nei to neturi, tenka pasitelkti fantaziją: paimam peilį ir atsargiai pjaunam, neišsigąskit, ji labai kieta, tačiau nieko nėra neįmanomo. O tada belieka pasiimti plaktuką,mėsai mušti, ir su juo užbaigti visą smulkinimą.)
Sviestą išsukti su miltais, sudėti puse nugos ir išspausti tešlą į mažas metalines papločių formeles.
Dedam į skardą, nepamirštam suraižyti dugno ir kepam 200º C tempetaratūroje apie 10min. Iškepus, leidžiam ataušti, išimam iš formelių.
Gaminame kremą: puode sumaišyti pieną, kiaušinį, cukrų ir bulvių krakmolą. Maišant užvirinti.
Kremą atšaldyti.
Sumalam pistacijų riešutus, suplakam grietinėlę, kad gerai suputotų. pastaruosius 2 ingridientus sumaišome, ir atsargiai sudedam į krepšelius.
Ant viršaus suberti likusią nugą ( kadangi paragavus krepšelio nugos man ant viršaus berti nebesinorejo, šaldytuve radusi bananą ir kivių nutariau paekspermentuoti: bananai buvo smulkiai supjaustyti ir gražiai įbrukti į krema,o kiviai plonai supjaustyti buvo patalpinti ant viršaus).
P.S: bananas čia kuo puikiausiai derėjo, dar manau, kad tiktų ir vynuogės. Krepšeliai gavosi kiek kietoki, bet žinant jų sudėtį, klausimas "kodėl" kilti neturėtų. Kitą kartą vėl būtinai juos gaminsiu. Labai gaivu ir skanu....
Šaltinis "Ica forlagets stora kokbok"
0 Response to "Nugos krepšeliai su pistacijų kremu"
Rašyti komentarą