A la Greece

Užsimanius kažko vakarienei, visada į galvą pastuksena mintis apie salotas...
Galvokim blaiviai, kam šildyti nuo pietų ar dar baisiau... pusryčių likusius patiekalus, kai tuoj pat, vos per keliatą min. galima susimaišyti kai ką valgomo ir dar skanaus ... :)
Pamenu vieną žvarboką darbo dieną, su kolege teko aptarinėt firmines salotas, tai ji man taip išgyrė "Graikiškas", kad pagaliau, atšilus orui ir majonezą nugrūdus šiek tiek toliau, pasiryžau pagaminti štai ką:


  • puse geltonos paprikos,
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas,
  • 2 nedideli pomidorai,
  • sūrio "Fetaki",
  • trečdalis ilgavaisio agurko,
  • kelios juodos alyvuogės (mažytis mano nukrypimas: juodų nebeturėjau, teko griebti žalias su paprikos įdaru),
  • maltų juodųjų bei kvapniųjų pipirų, druskos, krapų.
O dabar darom taip: ant lekstės dugno pabarsom krapų, druskytės ir pipirų.


Agurką nulupam, pjaunam išilgai, šaukštu išimam sėklas( jas metam lauk), likusį agurka dar per puse ir susmulkinam ,tik nepersistengiam. Dedam į lėkštę.


Supjaustom geltoną papriką, pomidorą, svogūną ir kraunam ant agurko.


Iš pakuotės atsiriekiam sūrio kiek reikia ir jį susignaibom ar susipjaustom. Tik atsargiai- jis gana birus ir sūrokas. Juo pabaigiam salotų gaminimą.


Paskutinis akcentas- alyvuogių aliejaus, pilam kokius tris šaukštus... Ant viršaus dar truputį pipirų ir visas... finish...


Bon apetitt....

0 Response to "A la Greece"

Rašyti komentarą