Tešlai:
- 2 nepilnos stiklinės miltų,
- 100g. cukraus,
- 3-4 v.š. vandens.
- 2 pakeliai varškės,
- 1/2 arb.š. vanilės esensijos,
- 1/2 citrinos žievelės,
- 6 v.š. cukraus,
- kiaušinis.
- 1.5 skardinės koncervuotų abrikosų,
- 5. v.š abrikosų sirupo
Pasiruošiame tešlą: tiesiog visus jai skirtus produktus sumaišome, suformuojame rutulį, apvyniojam plėvele ir palakome šaldytuve iki 30min. Paskui, ją iškočiojam (geriausia kočioti ant kepimo popieriaus) ir uždengiam formą, išlyginam kraštus.
Įdaras: du kartus pertriname varškę, sumaišome cu cukrumi,kiaušiniu, citrinos žievele ir vanilės esensija.
Užpildome formą, kuri jau turi būti išklota tešlą, įdaru.
Ant viršaus gražiai dėliojame abrikosų riekeles, viską sulaistome sirupu ir dedame į įkaitintą iki 180 laips. temp. orkaitę. ir kepame 30 min.
2010 m. birželio 8 d. 14:28
mmm..atrodo lengvas ir skanus desertukas.reiks isbandyti ;)
2010 m. birželio 8 d. 15:11
jis ir yra labai lengvas ir ne per daug saldus. nors man,kaip megstanciai saldziau teko ant virsaus daqr piltis auksaspalvio sirupo :)