Didžioji abrikosų tartelė


 Trapus paplotėlis, su pertrinta ir vanile pagardinta varške, ant kurios švelniai vienas šalia kito glaudžiasi abrikosų riekelės.. Kas gali būti geriau prie kartšo puodelio kavos ar arbatos....


Tešlai:


  • 2 nepilnos stiklinės miltų,
  • 100g. cukraus,
  • 3-4 v.š. vandens.
Užpildas:
  • 2 pakeliai varškės,
  • 1/2 arb.š. vanilės esensijos,
  • 1/2 citrinos žievelės,
  • 6 v.š. cukraus,
  • kiaušinis.
Viršus:
  • 1.5 skardinės koncervuotų abrikosų,
  • 5. v.š abrikosų sirupo


Pasiruošiame tešlą: tiesiog visus jai skirtus produktus sumaišome, suformuojame rutulį, apvyniojam plėvele ir palakome šaldytuve iki 30min. Paskui, ją iškočiojam (geriausia kočioti ant kepimo popieriaus) ir uždengiam formą, išlyginam kraštus.


Įdaras: du kartus pertriname varškę, sumaišome cu cukrumi,kiaušiniu, citrinos žievele ir vanilės esensija.


Užpildome formą, kuri jau turi būti išklota tešlą, įdaru.


Ant viršaus gražiai dėliojame abrikosų riekeles, viską sulaistome sirupu ir dedame į įkaitintą  iki 180 laips. temp. orkaitę. ir kepame 30 min.


2 Response to "Didžioji abrikosų tartelė"

  1. gyvenimas yra gražus says:
    2010 m. birželio 8 d. 14:28

    mmm..atrodo lengvas ir skanus desertukas.reiks isbandyti ;)

  2. Brigita says:
    2010 m. birželio 8 d. 15:11

    jis ir yra labai lengvas ir ne per daug saldus. nors man,kaip megstanciai saldziau teko ant virsaus daqr piltis auksaspalvio sirupo :)

Rašyti komentarą