Originalaus skonio morkų sausainiai





Jeigu kam kiltų noras pasigaminti šiuos nuostabius sausainukus, patarčiau daryti viską labai tiksliai, būtent taip, kaip nurodyta recepte.


Gaminimas įrodys jums, kaip svarbu laikytis ir žinoti pagrindinius principus ir kokią nedidelę reikšmę turi žaliava bei kiekis, jeigu padaryta tai, kas svarbiausia.
  • 0,5 kg. tarkuotų morkų,
  • 0,5kg. cukraus, dar geriau būtų naudoti cukraus pudrą,
  • 3 kiaušinio tryniai,
  • 5-6 šaukštai miltų,
  • arb.š. sodos arba kepimo miltelių.
  • kvėpiklio (pasirinktinai: vanilino, kardamono, citrinų žievelės, medaus, anyžių, rožių aliejaus ar cinamono)
Paimame morkas, jas kruopščiai nuvalome, nuplauname, nusausiname, bet neskutame, o  tiesiog plonai nupjauname pažeistas vieteles.(Pačią morką nušluostyti ir apipjaustyti tik sausą.)


 Visa tai, daryti tik sausomis rankomis.


Smulkia trintuve sutarkuokite morką į gilų dubenį, užberkite cukrų ir paliekame 4-5val., kol viskas virs vientisa tyrele.


Paskui dedame paplaktus trynius, viska pamaišome, įberkime miltus. (recepte nurodžiau šaukštų kiekis, bet manau, būtų geriau, jei dėtume jų iš akies, tiesiog tiek, kad tešla išeitų nekieta).


Galiausiai įdėkime pasirinkto kvėpiklio ( kvėpiklius pateikiau pasirinktinai ir tik tuos kurie labiau čia dera nei kiti) ir dar kartą viską išmaišome.


Iš tešlos formuojame nedidelius desertinio šaukštelio dydžio rutuliukus ir juos išdėliokite ant sviestu pateptos skardos.


Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 15min.


Gavosi labai skanūs sausainukai, siūlau visiems išmėginti.

0 Response to "Originalaus skonio morkų sausainiai"

Rašyti komentarą