- 0.5 kg. maišyto faršo,
- 6 batono riekelės,
- 2 kiaušiniai,
- 100 gr. pievagrybių,
- 3 v.š. grietinės,
- druskos,
- pipirų,
- 2 svogūnai,
- alyvuogių aliejaus.
Įmušiau du lengvai paplaktus kiaušinius
Batono riekeles suvildžiau piene (tinka ir vanduo), jas nusunkiau ir viską kraunu į faršo dubenį, padruskinau ir papipirinau.
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinau smulkiai pjaustytus svogūnus, baigiant jiems iškept įmaišiau tarkuotus pievagrybius ir dar pakepinau. Kai pievagrybiai sukrito, įdėjau grietinės, dar truputį pipiro ir visą šį mišinį sumaišiau su faršu, baronu ir kiaušiniais.
Įkaitinau orkaitę iki 200 laips.temp.
Tada savo virtuviniame kombaine beliko pasukti rankenėlę ir maišymo procesas, trukęs apie porą minutėlių, prasidėjo.
Kepimo formą, kuri buvo pailgos kekso formos, ištepiau aliejumi, sudėjau ir sulyginau visą masę, ant viršaus dar šliūkštelėjau ( :) ) keletą lašu aliejaus ir kepiau apie 30- 40min.
O patiekiau su salotomis, kurios buvo sumaišytos iš salotų lapų, ridikėlio, pomidoro ir agurko, bei keliais lašais aliejaus, bendram skoniui apjungti.
Skanaus...
2011 m. sausio 8 d. 19:13
Kepiau zuikį pagal šį receptą, skonis super-puikus ir tikrai zuikis buvo sultingas, AČIŪ!!!