O štai ir mano kaltininkės:
- 2 žaliosios citrinos ,
- 1 didelis raudonas svogūnas,
- druskos,
- miltų,
- alaus,
- aliejaus,
- džiovintų prieskoninių žolelių: baziliko, raudonėlio
- 2 didieji pievagrybiai
- 1 galvutė česnakų,
- 2 šaukštas Dižono garstyčių
- grūstų juod. pipirų,
- šviežio raudonėlio, petražolių ir krapų,
- slyvinių pomidorų šakelė (apie 8 vnt),
- 1 ilgas agurkas,
- 1 pankolis,
- 50-70 g juodųjų alyvuogių be kauliuko,
- 200 g fetos sūrio,
- sauja lukštentų pistacijų.
Marinatui išspausti žaliųjų citrinų sultis, įdėti šaukštelį druskos, cukraus atskiesti vandeniu. Paragauti, skonis turėtu būti saldžiarūgštis. Sudėti pusžiedžiais pjaustytą svoūną ir palikti pasimarinuoti. Tinkama spalva rožinė.
Pievagrybius supjaustyti taip, kad patogiau butu juos pamirkyti tešloje ir jie nelūžtų, tešlai sumaišyti alų, miltų, šiek tiek druskos ir pipirų. Pievagrybius pamirkyti tešloje ir apkepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Padažui susmulkinti keletą skiltelių česnako, sumaišyti su garstyčiomis,citrinos sultimis, įdėti šviežių raudonėlių, įberti pipirų, druskos ir nutarkuotos citrinos žievelės.
Supjaustyti pomidorus, agurką, pankolį, raudonėlį, krapus, petražoles. Viską sudėti į lėkštę, patrupinti fetos, užpilti užpilu ir įdėti pievagrybius.
Skanaus!
Šias gražias nuotraukas darė Jurga.
MV vyno ekspertas Mindaugas Paliukas rekomenduoja: Kiwi Cuvee Pinot Noir
Tarptautinė talentingų vyndarių grupė pagamino šį vyną iš Pietų Prancūzijos kalnų šlaituose išaugintų vynuogių derliaus. Šis vynas pasižymi ypatingai švelniu skoniu, minkštais, šilkiniais taninais, raudonų vaisių bei vyšnių aromatu. Rekomenduojame patiekti prie ėrienos, minkštų sūrių bei salotų .
2010 m. birželio 20 d. 19:17
Iš rimtų salotų man tavo patiko labiausiai - gal todėl, kad labai mėgstu grybus :)
2010 m. birželio 20 d. 23:52
Aciu Indre uz ivertinima :) Man tavosios, taip pat labai patiko :p