Keksiukai


I dubuo:
  • 2 puodeliai miltų,
  • 1 puodelis cukraus,
  • 2a.š. kepimo miltelių,
  • 0.5 a.š. druskos,
  • 2v.š. vainilio cukraus.
II dubuo:
  • 1 puodelis pieno,
  • 0,5 puodelio ištirpino ir atvėsusio sviesto,
  • vienas lengvai paplaktas kiaušinis,
  • 0,5 a.š. migdolų esensijos,
  • 2v.š kokoso drožlių.


Kiekviename dubenyje sumaišyti produktus,paskui viską perpilti į vieną ir dar kartą gerai sumaišyti


Įdarui galima naudoti aguonas, razinas ir kitus džiovintus vaisius, koncervuotus vaisius, džemus, marcipanu masę.


Kepti 180 laipsnių temp. apie 20-30 min.


Papuošimui:
  • 120 g minkšto sviesto,
  • 150 g cukraus pudros,
  • žiupsnelis citrinos rūgšties,
  • 2 v.š. pieno.
Kremui skirtą minkštą sviestą išsukau gerai, tada per du kartus sudėjau cukraus pudrą ir pieną. Išsukau kremą, kurį pagardinau citrinos rūgštele. Sudėjau į konditerinį švirkštą ir priraičiau įvairiausių dalykų :)
Jei ką domins, tai kur skiriasi kremo spalvos, tai į rudą dėta kakavos buvo(masė ta pati), o į rožinį (yuppi gėrimo miltelių; masė ta pati)

0 Response to "Keksiukai"

Rašyti komentarą