Traški vištiena su apelsinų padažu

Skambutis.... Telefono ekranas rodo "Mamukas", na ką, spaudžiame žalią mygtuką ir tariame: ilgą, labai ilgą ir nuotaikingą "alllliooooo" :)) , laukia greita apžvalga apie visą mano ir jos dieną ir velykinis prašymas, pagaminti "ką nors" iš paukštienos. Prideginti negalima, persūdyti irgi... žodžiu viskas turi būti čiki piki, nes šį patiekaliuką valdys ir didysis mano maisto kritikas- Tėtis :))
Padedamas telefono ragelis, sėdama prie knygų, jas pavarčius ir nieko doro neradus, šturmuoju internetą, pasižvalgau po keliatą svetainių, nei vienoj iš jų nenurodytas produktu kiekis (tas dalykas man netinka), surašyti tik produktai į pagalbą dar pasitelkus vienas smegenis, atrandame sprendimą:



  • apie 1kg.vištienos filė( o buvo naudota- vidinė filė),
  • 3-4 kiaušinio baltymai,
  • 4 v.š. sojos padažo,
  • druskos,
  • maltų pipirų
  • 300g. krakmolo,
  • vištienos prieskonių,
  • 2 stiklinės apelsinų sulčių,
  • 2 v.š medaus,
  • 3-4 skiltelės česnako,
  • aliejaus( virimui).
Pirmiausia: vištieną supjaustoma,suprieskoniuojama ir paliekama ramybės būsenoje, tam tikrą laika (kiek širdis geidžia, ar galimybės leidžia).


Išplakami kiaušinio baltymai iki standžių putų, ipilama pora v.š sojos padažo. Atskiroje lėkštėje supilamas visas krakmolas( paliekam šaukštą padažui), papipirinam,padruskinam.


Pamarinuotos vištytės gamabaliukus merkiame į baltymą, tada į krakmolą.


 Pridarius tokiu gabaliukų pilną lėkštę, sumetam juos į labai,labai gerai įkaitintą aliejų, ir verdame kol gražiai paskrunda abi pusės.


Kai viskas iškepta, gaminame padažiuką: smulkiai kapotą česnaką pakepinam, tarp 0.5 a.š aliejaus, sudedame medų ir toliau kepinam, po pusės min. supilame vieną stiklinę sulčių ir likusį sojų padažą, leidžiame užvirti.


Stiklinėje išmaišome krakmolą su sultimis ir pilame į verdanti mišinuką, dar minutė ir paruošta.


Skanaus!




P.S: mano maisto kritikas buvo sužavėtas, gal daugiau nei valandą lakstė po namus, vienoje rankoje laikydamas vištienos gabalėlį, kurį tuoj suvalgydavo ir čiupdavo kitą, siūlydamas, kitiems paragauti ir vis kartodamas "Pas mus namie tokio dalyko dar nebuvo"


0 Response to "Traški vištiena su apelsinų padažu"

Rašyti komentarą