Baltojo šokolado ir abrikosų sausainukai






Kartais man kyla minčių... Ar būti geru virėju būtina baigti kažką, kas kainuoja nežmoniškus pinigus, o gal tereikia noro ir kalno knygų galbūt... Bet manau visų pirma reikia tikslo, gabumų, nepaliaujamo noro tobulėti... O Jūs kada nors bandėte "įsiklausyti" į savo skonių receptorius??? O gal tik skirstot maistą į: skanų, valgomą ir neskanų??? Turiu prisipažinti, kad ir aš taip darydavau, skanų maistą kone pasigrūsdama kemši, nesvarbu ,kad burna jau pilna... O pagaliau , kai valgiau vieną desertą...įsiklausiau, pajutau neįtikėtiną jausmą... Tada gomurį kuteno švelnus gvazdikėlio skonis, o liežuvis salo nuo cukraus pudros, grietinėlės.. Kone kiekvieną sudedamąją dalį atpažinau...O kas toliau?? Va kur klausimas... Toliau reikia nestovėti vietoje,o eiti pirmyn.. Aš tą stengsiuosi labai kruopščiai daryti besimokydama šios specialybės...
O kol kas Jums siūlau paragauti baltojo šokolado ir abrikosų sausainukų:


  • 100g. sviesto ar margarino (mano nuolat naudojamas "Vilniaus kepiniams"),
  • 50g. cukraus pudros ( tie,kas mėgsta saldžiau gali dėti ir visus 70g.),
  • 100g. natūralaus lydyto sūrelio,
  • 70g. miltų,
  • 50g. džiovintų abrikosų,
  • 50-60g. balto šokolado (kadangi spintelėje tebuvo "Kalev" firmos baltasis šokoladas su sausainukais ir em...nepamenu braškėm arba vyšnio, tai puikiai tiko ir jis".
Įkaitiname orkaitę iki 180 laips., kol kaista, daromės tešlą.


Dubenyje el.plakikliu išsukame svietą ir lydytą sūrelį, beriame cukraus pudra ir vėl maišome, tada miltus ir... maišome..


Nuplauname ir nusausiname džiovintus abrikosus. Supjaustome juos kubelias ir sudedame į paruoštą tešlą.


Šokoladą sutarkuojame arba labai smulkiai supjaustome ir taip pat sudedame į tą patį dubenį.


Viską dar kartą gerai išmaišome.


Skardoje patiesiame kepimo popierių, šlapiu šaukštu dėliojame masę ir kepame apie 15min. ,kol gražiai parunda.




0 Response to "Baltojo šokolado ir abrikosų sausainukai"

Rašyti komentarą