Oto maltiniai




Patiekaliukas pagamintas prieš amžius amžinuosius, tiesiog vis neprisiruošiau jo įkelti arba tiesiog tam laiko nėra... Galėtu paroje būti ne 24 o, kokios 32 val. :)) Iš kurių 8 praleistume darbe ar paskaitose, o visa kita būtų skirta tik mums, mums ir dar kartą mums... :)
Pratesiant mintį apie šiuos maltinius, man didžiausią įspūdį paliko  padažas... Jis toks hm.. nei saldus, nei kartus.. bet čia puikiai derantis.. Manau ,kad ota būtų galima paleisti ir kita žuvimi, skonio tikrai nesugadintų.

Žuviai paruošti:
  • 400g. Oto gabaliukų,
  • 200ml. vandens,
  • lauro lapelis,
  • svogūnas,
  • puse arb.š. čiobrelių,
  • 2 šakelės petražolių,
  • 2-3vnt. juodųkų pipirų,
  • druskos,
  • 50ml. sauso balto vyno.
Padažas:
  • puse v.š. sviesto ar margarino,
  • puse v.š. kvietinių miltų,
  • 100ml. grietinėlės ( 35% riebumo),
  • 100ml. žuvies sultinio,'
  • v.š. prancūziškų garstyčių,
  • druskos,
  • juodųjų pipirų.
Papuošimas
  • 2 virti kiaušinio tryniai,
  • krapai arba petražolės.
Garnyras:
  • virtos bulvės


Žuvį supjaustyti gabalėliais.


Puode užvirti vandenį su lauro lapu ir pjaustytu svogūnu, čiobreliais, petražolėmis, juodaisiais pipirais, druska ir vynu.


Sudėti žuvį ir virti apie 7min. ant silpnos ugnies.


Išimame žuvį, nukošiame padažui skirtą sultinį. Puode ištirpinti padažui skirtą sviestą, suberti miltus, maišant supilti grietinėlę ir žuvies sultinį. Virti iki 10min. kartais pamaišant.


Įmaišyti garstyčias, pagardinti druska ir pipirais.

Sudėti žuvį į formelę ir užpilti padažu.

Nustatyti 220laips. temp. ir kepti apie 10-15min.

Patiekti su užtrupintu kiaušinio tryniu ir smulkintais krapais ar petražolėmis bei virtomis bulvėmis.




0 Response to "Oto maltiniai"

Rašyti komentarą