Nostalgiškos krevetės

Po nesėkmingo jūros gėrybių ruošimo, kuris buvo daugiau nei prieš metus, mano reabilitacija tęsėsi iki šių dienų, kol....Neužsukus į "RIMI" nebuvo pastvertas krevečių pakutis ir greitai kaip vėjas praskriejusi frazė "Tu mokėsi pagaminti"... Na gerai... Vizitacija į prieskonių skyrelį, reikia čili pipiro,sojų padažo, o galiausiai nusiiriau ir iki ryžių, ne laukinių, kurių taip norėjau (pasirodo jie it kokia kava deficito laikais), teko pasitenkinti paprastais... Laiminga, nors gal ir nevisai (vis dar sielvartauju dėl ryžių), pradedu gaminti ir širdyje labai viliuosi, net labai, kad gausis. Ir žinot ka??? Gavosi!!!!!!


Sūrymas:
  • 1 / 2 puodelio stambios druskos,
  • 1 / 3 puodelio cukraus,
  • 1 / 3 puodelio  Čili miltelių,
  • 200ml. šilto vandens,
  • 1kg. šviežių arba šaldytų krevečių (be kiauto).
Kepimas:
  • 4 didelės česnako skiltelės,
  • 1 v.š. kokosu pieno( jei jo neturite, mėginkit improvizuoti su kokosų sirupu arba kokosų drožlėm),
  • maltų pipirų,
  • 200gr. sviesto,
  • druskos
  • sojų padažo.
Garnyrui:
  • ryžių,
  • krapų.
Išsiverdam ryžius.


Vidutinio dydžio dubenyje pasidarom mišinį iš: čili miltelių, druskos, cukraus, vandens. Viską gerai išmaišom ir sudedam krevetes. Paliekam 20min. kambario temp.


Per tą laiką susitarkuojam česnaką, dedam į įkaitintą keptuvę, pilam kokosų pieno, dedam sviestą ir maišom, tol kol sviestas išsilydys.


Galiausiai sudedam krevetes pašlakstom sojų padažu ir patroskinam dar 3-4min.


Patiekam...


P.S: vien nuo to padažiuko galima liežuvį praryti, o ką jau kalbėti apie puikų suderinamumą tarp krevetės ir česnako...


0 Response to "Nostalgiškos krevetės"

Rašyti komentarą