Saldžių bulvių ir karijų pyragas

Kažkada besidomint batatais arba kitaip saldžiomis bulvėmis, labai knietėjo jų pabandyti. Bet kaip supratau jomis ne visur prekiauja, kol kas teko matyti tik didelėse Maximos parduotuvėse. O ir kaina, kaip už bulvę, truputį pasikandžioja (apie 7lt/kg.), bet mano laimeje vieną sekmadienio popietę užklydus čia ir pamačius žodį "Akcija", sunku buvo neprieiti. Kaina nesiekė 3lt/kg. Kvaila būtu nepasinaudoti proga, kai prieš tai, tiek laiko buvo laukiama, galvota, įsivaizduota.... Taip, kad imam...
Vėl gi.. internetas visagalis, pažiūrinėjau su kuo dera batatai, pasirodo su cinamonu ir karijų riešutais.
Taip,kad bandysim paruošti saldžių bulvių pyragą su karijų riešutais:


Tešlai:
  • 2 nepilnos stiklinės miltų,
  • 100g. cukraus,
  • 3-4 v.š. vandens.
Įdarui:
  • 2 saldžios bulvės,
  • 2kiaušiniai,
  • 3v.š. Klevų sirupo,
  • 150g. cukraus,
  • 1a.š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 1a.š. cinamono,
  • 1puodelio pieno,
  • 100g.sviesto.
Glazūra:
  • apie 100g. Karijų riešutų,
  • 100ml. grietinėlės,
  • 100g. cukraus,
  • 50g. sviesto,
  • puse a.š. vanilinio cukraus.

Bulves nulupam, supjaustom ir išverdam. Palaukiam kol truputi atvės ir tada sugrūdam.


Tuo tarpu (kol verda bulvės) pasiruošiame tešlą: tiesiog visus jai skirtus produktus sumaišome, suformuojame rutulį, apvyniojam plėvele ir palakome šaldytuve iki 30min.


Mixuojam įdarą: pilam pieną, išlydytą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, klevų sirupą, kiaušinius. Viską gerai sumaišome.




Tešla išklojame kepimo skardą, uždengiam kepimo popieriumi ir papilame ant viršaus kruopu. Taip kepam apie 10min. Išimam iš orkaitės, nukratom kruopas ir tik tada pilam įdarą.


Pašauname į orkaitę 180 laips. temp. 20min.


Gaminame glazūrą:  pirmiausia pasiruošiame karamelinį padažą.


Puode sumaišyti grietinėlę su cukrumi ir puse normos sviesto.


Virti kol padažas pasidarys tirštas ir aukso spalvos. Nepamiršti, kad reikia pamaišyti.


Po gerų trijų minučių virimo sudėti likusį sviestą, karijų riešutus ir vanilinį cukrų.


Iš orkaitės ištraukti pyragą, apipilti šiuo topping'u ir dar pakepti 7-10min.


P.S. nuveikti tikrai yra ką, tačiau skonis atperka visus vargus.... Puikiai tinka artimiesiems nustebinti, kai jie godžiai valdo ir tuo tarpu pasiteirauji "Ar skanus saldžių bulvių pyragas??? :))))"


Skanios dienos!!!!!




2 Response to "Saldžių bulvių ir karijų pyragas"

  1. Žalia Varna says:
    2010 m. gegužės 4 d. 14:12

    Niekada nesu tų saldžiųjų bulvių ragavusi - vis neradau, kur įsigyti. Čia, pasirodo, Maximose būna :) Reikės geriau paieškoti.
    O ir pyragas - mmm... Baisiai vilioja :)

  2. Brigita says:
    2010 m. gegužės 4 d. 19:48

    Taip, taip, ju tik maximoje galima aptikti, saldytuvuose, kur visokie rauginti kopustai, paprikos, vynuoges, ten ir jos turi guleti.
    O pyragas, tai istikruju.... jis toks super dalykelis....

Rašyti komentarą