Įdarytos cukinijos



Vasaros sezonas atidarytas!!!

Ką tai galėtų reikšti? Ogi tai, kad į mūsų virtuvę beldžiasi daržovės... šviežios, kvapnios ir nepakartojamai skanios... Šį kartą, mano virtuvėje, viskas lietuviška(kalbu abstrakčiai :) baklažanas ir pomidoras vargu ar į tą skiltį patenka), pirkta ne iš didžiųjų prekybos tinklų, o iš įvairių močiučių.. Tikiuosi greitai bus ant stalo patiekti ir savų užaugintų daržovių... Laukiu nesulaukiu !!!
  • 2 nedidelės cukinijos,
  • ketvirtadalis baklažano,
  • 200g. faršo,
  • druskos,
  • pipirų,
  • sūrio (pagal skonį),
  • džiovintos paprikos (nebūtina),
  • virta morka,
  • kiaušinis.
Na ką... visų pirma nuploviau cukinijas, jas perpjoviau ir su šaukštu išskobiau. Tačiau darykime tai saikingai, nereikia per daug išimti viso minkštimo, nes liks tik žievelė. Tada jas pasudžiau.


Faršą sumaišiau su pipirais, druska, cukinijos minkštimu, virta morka ir kiaušiniu.


Šį įdarą šaukštu sudėjau ant skobtų cukinijų ir pašoviau į orkaitę. Kepiau 180 laips.temp. apie 35min. tada uzbarsčiau sūrio ir dar palikau orkaitėje, kad spėtų išsilydyti.


Per tą laiką baklažaną susipjausčiau kubeliais, juos padruskinau, papipirinau ir apkepiau su mažu gabalėliu sviesto.


Sūriui išsilydžius apibarsčiau cukinijas džiovintom paprikom ir patiekiau su salotom.(Manau joms, didelės fantazijos nereikia : salota, pimidoras, agurkas, ridikėlis, šlakelis alyvuogių aliejaus ir vuolia...




0 Response to "Įdarytos cukinijos"

Rašyti komentarą