Ieškant netikro zuikio


Kalbos, kalbos, kalbos... Kažkada teko girdėti, kad norint iškepti gerą, sultingą netikrą zuikutį, jį reikia laaabai gerai išminkyti... Nutariau kalbas pateisinti arba paneigti, visai kaip toje laidoje apie mitus. :) Hm.. rezultatas buvo stulbinantis, mėsyje tiesiog tirpte, tirpo burnoje, o dar kokia sultinga gavosi, taigi nelaikysiu užsislėpusi recepto, o ir su kitais pasidalinsiu:


  • 0.5 kg. maišyto faršo,
  • 6 batono riekelės,
  • 2 kiaušiniai,
  • 100 gr. pievagrybių,
  • 3 v.š. grietinės,
  • druskos,
  • pipirų,
  • 2 svogūnai,
  • alyvuogių aliejaus.
Nors faršą as maliausi pati, turėjau proga pati pasirinkti mėsa iš ko jis bus daromas, ir tai dariau itin atsakingai, bet iš bėdos, tiems kas neturi laiko, tiks ir iš parduotuvės ar turgaus nupirktas.


Įmušiau du lengvai paplaktus kiaušinius


Batono riekeles suvildžiau piene (tinka ir vanduo), jas nusunkiau ir viską kraunu į faršo dubenį, padruskinau ir papipirinau.


Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinau smulkiai pjaustytus svogūnus, baigiant jiems iškept įmaišiau tarkuotus pievagrybius ir dar pakepinau. Kai pievagrybiai sukrito, įdėjau grietinės, dar truputį pipiro ir visą šį mišinį sumaišiau su faršu, baronu ir kiaušiniais.


Įkaitinau orkaitę iki 200 laips.temp.


Tada savo virtuviniame kombaine beliko pasukti rankenėlę ir maišymo procesas, trukęs apie porą minutėlių, prasidėjo.


Kepimo formą, kuri buvo pailgos kekso formos, ištepiau aliejumi, sudėjau ir sulyginau visą masę, ant viršaus dar šliūkštelėjau ( :) ) keletą lašu aliejaus ir kepiau apie 30- 40min.


O patiekiau su salotomis, kurios buvo sumaišytos iš salotų lapų, ridikėlio, pomidoro ir agurko, bei keliais lašais aliejaus, bendram skoniui apjungti.


Skanaus...

1 Response to "Ieškant netikro zuikio"

  1. Lina says:
    2011 m. sausio 8 d. 19:13

    Kepiau zuikį pagal šį receptą, skonis super-puikus ir tikrai zuikis buvo sultingas, AČIŪ!!!

Rašyti komentarą