"Čigono" variacijos


Važiuojant viešuoju transportu galima patirti visai neblogų įspūdžių. Nors kartais tenka klausytis kaip kaimyne Marytė naktim nemiegojo, širdelė streikavo, bet šį kartą buvo kur kas smagiau... Gvildenama buities tema, poskiltis -gamyba :)). Susėdusios moterys diskutavo apie Maximos leidinyje išspausdintą vaisinio pyrago receptą, pavadinimas gana juokingas- "Čigonas". Nagi, nagi kodėl jis Čigonas? Žvilgtelėjau atidžiau... kažkas rudo ir dar labai spalvingo,atrodo gana gardžiai ir....... paprastai. Tinka! Nusirašiau receptuką ir jau galvoju ką čia pakeitus, tad mano "Čigonas" :
  • 160g. džiovintų papajų,
  • 160g. džiovintų ananasų,
  • 160g. džiovintų slyvų be kauliukų,
  • 160g. razinų,
  • sauja žemės riešutų(geriau be luobelės),
  • 160g. džiovintų abrikosų,
  • 160gr. džiovintų datulių,
  • 5 kiaušiniai,
  • 180g.cukraus,
  • 1 a.š. vanilinio cukraus,
  • keli lašai migdolų esensijos.
  • 5v.š. miltų,
  • 1v.š.krakmolo

Džiovintus vaisius supjaustyti ir užmerkti į karštą vandenį,kad išbrinktų. Vaisiams išbrinkus juos nusunkti.

Kiaušinius išplakti ant karštos vonelės ,su cukrumi,vaniliniu cukrumi ir migdolų esensija,miltais ir krakmolu.

Galiausiai viską kartu išmaisyti. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi pateptu sviestu ir supilti tešlą.

Kepti apie 40min. 180laipsnių temp.

P.S.  pyragas paprastas kaip 2x2,o skonis.... laaaaabai skanus ir dregnas pyragas..niam,niam :)

0 Response to ""Čigono" variacijos"

Rašyti komentarą