Itin trapios tešlos pyragas su rikota


Daug kartų tekdavo nusivilti pyragų tešlomis,kol neatradau Sonatinos receptuose gulinčio obuolių pyrago. Savo pyragui,panaudojau tik tešlą iš nuorodos. Kas vis nedrįsta pamėginti,pasiryžkit pagaliau ir tikrai nepasigailėsit. Turiu pasakyti,kad pirmą kartą kai skanavau pyragą ,iškeptą pagal šį receptą, teko pirštus apsilaižyti ir paprašyti dar ... :). Tad:

Tešlai:
  • 120 g sviesto,
  • 40 g cukraus pudros,
  • 200 g miltų,
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • ¼ a. š. druskos,
  • 1 kiaušinio trynys,
  • 1 v. š. citrinų sulčių,
  • 1 v. š. cukraus pyragui pabarstyti.
Įdarui:
  • pakelis varškės (9% riebumo),
  • 4-5 v.š.kondensuoto pieno,
  • 2-3 obuoliai,
  • 5v.š. cukraus,
  • mažas indelis Rikotos sūrio,
  • pusės citrinos žievelės.
Įdarui: varškę sutrinti su kondensuotu pienu, sūriu, cukrumi ir citrinos žievele. Obuolius nulupti ir sutarkuoti,įmaišyti kartu į varškės ir sūrio masę.

Tešlai sviestą supjaustyti gabaliukais. Dėti į dubenį, suberti cukraus pudrą, miltus, kepimo miltelius ir druską ir maišyti, kol susidarys trupiniai.

 Dėti kiaušinio trynį, supilti citrinų sultis ir dar maišyti, kol susidarys tešlos rutulys.

Tešlą padalinti į dvi nelygias dalis, jas suvynioti į plėvelę ir pašaldyti šaldytuve 30 min.



Iškočioti didesnįjį tešlos gabaliuką ir iškloti pyrago formos dugną ir sieneles. Supilti įdarą.

Iškočioti kitą tešlos gabalą, uždengti juo pyragą ir gerai suspausti tešlos kraštus.

 Pabarstyti cukrumi.

Iškepusį pyragą, dar apšlaksčiau sokoladiniu padažu.

Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 min., tada sumažinti temperatūrą iki 180º C ir dar kepti 18 – 22 min., kol gražiai parus.

0 Response to "Itin trapios tešlos pyragas su rikota"

Rašyti komentarą