Senai norėjosi išmėginti namų sąlygomis pagamintą ir iškepta batoną, paragauti jo natūralų skonį, o ne prigrūstą įvairiausių konservantų, stabilizatorių ir pan,tad vieną vakarą, nors ir kkia pavargusi buvau, pasiryžau šiam darbui... Galiausiai suvokiau ,kad be reikalo taip ilgai atidėliojau šio minkštutėlio ir skanutėlio dalyko gamybą....
Iš nurodyto kiekio gaunasi 2 nemaži batonai:
- 50g. margarino arba sviesto, aš naudojau sviestuką "Vasara",
- 0,5 l. pieno arba vandens, pyliau pieną,
- 50g. mielių,
- v.š. druskos,
- 2 v.š. cukraus,
- kiaušinis,
- 1.3l. kvietinių miltų.
Ištirpinti sviestą, į jį supilti pieną ir pašildyti iki 37 laipsnių. Jei nėra galimybės patikrinti temperatūrą termometru, drąsiai kiškit pirštą ir skaičiuokit iki 15, jei išlaikysit per tą laiką pirštą piene, reiškias temperatūra tinkama.
Kitame dubenyje mieles sutrinti su cukrumi ir druska, supilti pieną ir riebalus,įmušti kiaušinį ir suberti apie litrą miltų. Minkyti,kol tešla nelips prie dubens kraštų bei rankų.
Užberti dar šiek tiek miltų ant suformuoto tešlos rutulio, uždengti rankšluostuku ir kildinti šiltoje vietoje apie 30min.
Po to, tešlą pasidėti ant stalo ir įminkyti likusius miltus.
Suformuoti du batonus, viršų supjaustyti įstrižai ir kepti apie 30 min.200 laipsnių temp.skardoje,išklotoje kepimo popieriumi ir pateptą riebalais.
Štai ir viskas.... tikrai nieko sudėtingo...
Skanaus
2010 m. gegužės 4 d. 23:28
Skaniai atrodo, gal ir noreciau ismeginti tik nesuprantu kiek tu miltu reikia deti ...hm :)
2010 m. gegužės 5 d. 07:42
1.3 litro miltu, gramais tai butu 1,3 kilogramo. Cia gali buti plius, minus tie gramai, nezinia kokia tesla uzsimaisysi :)
2010 m. gegužės 5 d. 09:58
niekad nesu macius macius miltu matuojamu litrais, delto taip idomiai pasirode. Aciu uz patikslinima ;)
2010 m. gegužės 6 d. 07:39
Na, pas mane miltai laikomi 1,3 l. talpoje, tai as sau ir nesukau sau galvos... :)
2011 m. sausio 8 d. 15:57
na o jai ideciau dar ir razinu?
2011 m. sausio 29 d. 20:45
siandien kepiau,nu pasaka,ore apsiverte ir neliko,aciu uz recepta